måndag 13 februari 2012

Tematrio - Bokbloggar

Lite sent ger jag mig på förra veckans tematrio om bokbloggar. Jag har många favoriter och läser ännu fler men efter efter att ha tänkt efter lite så bestämde jag mig för följande tre:

1. Socialistsimon, för att han skriver om sådant jag gillar och gör det bra. Jag har fått många tips därifrån.

2. In Another Library. Även om Anna och jag rör oss inom samma genrer så läser vi sällan samma böcker, men det är alltid lika intressant att läsa vad hon skriver. Dessutom känner jag henne lite genom Catahya och vi har haft en del nattliga litteraturdiskussioner på våra styrelseträffar.

3. Simon säger. Det här är en ganska nyupptäckt blogg som jag stötte på när jag letade efter något helt annat. Simon skriver om något jag ägnade väldigt mycket tid och pengar åt en gång i tiden och gärna skulle ägna mer tid och pengar nu, nämligen serier. Jag tycker serier är en mycket underskattad litteraturform som tyvärr ses lika snett på som de genrer jag helst ägnar mig åt. Det roliga är att han skriver om serier av alla typer och genrer vilket gör att det alltid går att hitta något roligt att läsa.

4 Comments:

Simon said...

Roligt att du gillar att läsa det jag skriver om serier!

Jag har hittat en del bra bokbloggar tack vare min serieblogg (som den här och Boktradition), och jag börjar verkligen bli sugen på att skriva om de böcker jag själv läser. Men jag vet inte om jag har tid, plus att jag helst vill ha den nuvarande bara om serier. En till blogg? En meta-blogg med inlägg från båda? Eller bara hålla mig till serier och nöja mig mig med att kommentera på bokbloggar?

Decisions, decisions!

Arina said...

Tack!

O, de där frågorna känner jag igen. Det finns en poäng i att hålla sig till ett ämne eller område i en blogg. Förut skrev jag om lite allt möjligt här men nu försöker jag hålla mig någorlunda inom litteraturen, vilket är svårt när man läser så få böcker som jag gör. Din blogg uppdateras i alla fall hyfsat ofta.

Jag skriver en del om datorspel också men det gör jag i min andra blogg. Där känner jag mig friare att blanda in saker som tv och livet.

Men det handlar ju i slutändan om hur mycket tid och energi man har att lägga på bloggandet, Det är tråkigt om det börjar kännas som ett jobb.

Simon said...

Argh, datorspel! Ett område till som är kul! Men OK, där är jag f.n. alldeles för långsam på att spela klar spel att en blogg om det skulle få sisådär 4 inlägg om året...

Och det är sant att det inte ska kännas som ett tvång. Ibland kan jag tänka typ "Jag borde nog skriva något nu, det var ett tag sen sist", fast om jag då börjar skriva brukar det genast bli roligt igen. Framförallt om det dyker upp några kommentarer, det kanske roligaste av allt :-)

Arina said...

Kommentarer är alltid kul. Jag kan själv vara lite dålig på att kommentera, börjar skriva något och känner att jag egentligen inte har något att tillföra och raderar allt. Ibland glömmer jag hur roligt det bara är att få en bekräftelse på att någon läst det man skriver.

Lustigt nig är det oftast de korta mindre djupa inläggen som får kommentarer. De där inläggen man tänkt på länge och tagit sig tid att formulera förblir oftast okommenterade.