måndag 16 mars 2009

Bokkedjan 8: Renovering

Den här har jag fått klura på riktigt länge.

Startpunkten är helt självklar. Christine, bilen som reparerar sig själv. I denna bok av Stephen king får vi möta Arnie som blir förälskad i Christine och besatt av att få henne i ordning. Det är en kärlek som slutar riktigt, riktigt illa.

Farlig kärlek är det också fråga om i Spårlöst försvunna av Joy Fielding. Donna blir förälskad i en man som visar sig vara en annan än hon trott. År av psykisk terror blir följden och till slut kidnappar han barnen. Ruskigt spännande tyckte jag att den var.

I Vad de döda vet av Laura Lippman försvinner två systrar, Sunny och Heather Bethany. Historien berättas i två plan. Dels får man följa hur polisen försöker ta reda på identiteten hos den kvinna som trettio år senare påstår sig vara en av systrarna, dels får man i tillbakablickar se vad som hände då för länge sedan.

Det här med olika tidsplan för mina tankar till Minnets labyrint av Elizabeth George. Saker som tycks utspela sig parallellt visar sig sedan ha en liten men betydelsefull tidsförskjutning.

Och det får räcka för den här gången.

0 Comments: