fredag 18 april 2008

Typealyzer

Stötte på det här hos Storyteller. Värt att testa tyckte jag. Jag blev Tänkaren:

De sanna tänkarna i ordets ursprungliga bemärkelse - ständigt sysselsatta med att studera, systematisera och bedöma idéer och möjligheter. Logisk analys av abstrakta idéer är mums för Tänkare! Särskilt de introverta Tänkarna kan ägna så mycket energi åt sina tankar att de helt glömmer bort både världen och den egna kroppen. De utåtriktade är ofta i full färd med att strukturera upp tillvaron eller andra människor istället. Tänkare är också ofta mycket intresserade av ord och språk - mästare på alfapet eller kunskapsspel. Och lika ofta riktigt jobbiga för andra genom att göra hårfin distinktioner mellan ord eller idéer.

Det som framförallt driver Tänkare är möjligheter - de kan därför ofta framstå som lite i det blå eller att tänka "för mycket". Vill du få en Tänkares uppmärksamhet - pröva "hmm... det här var verkligen ett klurigt problem.. eller har du nån smart lösning på det här problemet?.".

Jag kännerigen mig till stor del men är kanske inte riktigt så analytisk och inåtvänd. Men det baseras på textanalys av en sida i bloggen så det är väl inte så konstigt.

Är det någon därute som får något annat resultat?

2 Comments:

Anonym said...

Nix, samma.

Olivia said...

Ja, jag tyckte att det där stämde rätt bra in på dig. Själv fick jag Idealisten:

“Människan i främsta rummet!”

Idealister är framförallt intresserade av människor och relationer - men på ett abstrakt plan. De återfinns ofta som exempelvis präster, psykologer eller politiska förkämpar för bättre världar. Mahatma Gandhi är den kanske mest kända Idealisten. Moral och andlighet är exempel på abstrakta människoorienterade begrepp som Idealister dras till - och ägnar en oerhört stor energi åt. De är ofta entusiastiska och fantasirika - och mår som allra bäst när de får möjlighet att hjälpa andra människor utvecklas.

Idealister har en talang för kreativa lösningar och relationer vilket gör att de ofta trivs bra med arbete som innebär att att snabbt sätta sig in i och lösa kommunikativa problem. Typexempel på detta är att arbeta som kommunikationskonsult, där de föredrar den första kreativa fasen och kundkontakten framför att planera och genomföra delmoment.

Idealister använder ofta abstrakta ord som “rättvisa”, “dröm”, "viktig" eller “harmoni” i samband med människor och relationer.

Det stämmer till viss del in på mig, jag är ju intresserad av religion och så. Men jag sätter nog inte människan i främsta rummet.