fredag 25 april 2008

Det är inte lätt att var sf-älskare

Så det är inte nog med att vissa människor ser ner på sf och fantasy som sämre sortens litteratur. Tydligen ser sf och fantasy-läsare ner på varandra också. Se här.

2 Comments:

Åka said...

Sånt är livet i fandom! Jag tror att det har att göra med att science fiction-världen är så självreflekterande, att folk jämför och stöter och blöter. I en sån kultur är det lätt för några få högljudda individer att bre ut sig och kämpa för sina käpphästar med sådan energi att alla andras röster fullständigt drunknar och man snart nästan tror att det är så här folk är. Tar man bara tre steg åt höger eller vänster kan man dock märka att folk säger nyanserade och intelligenta saker. Man lär sig snart vilka det är värt att bry sig om och vilka man ska strunta i.

Jag tror att Richard Morgans reaktion kommer sig av att han är rätt ny i fandom och inte har blivit härdad ännu.

Fast jag kan slå vad om att hans lilla text har fått en massa reaktioner i bloggosfären!

Arina said...

Det är väl en orsak till att jag inte har orkat engagera mig så mycket. Man snappar upp tips på bra läsning här och där och lär sig vilka recensenter man har förtroende för. Men allt det där andra blir liksom för mycket. Det blir lite som den där mac mot pc-striden, Ointressant.

Jag är ute efter bra läsning/underhållning/förströelse och tycker inte det är värt att hetsa upp sig över vad andra läser. Men ibland är det lite småkul att betrakta gnabbet utifrån.