tisdag 1 maj 2012

The Seance av John Harwood

Constance Langton har det inte lätt. Hennes syster dör när de är små och modern går in i en lång och svår sorg som gör att Constance lämnas mer eller mindre ensam. Hon söker sig till barnflickan och till sina fantasier om att hon kanske är adopterad. För nog skulle väl det förklara att moderns kyla. I ett försök att hjälpa sin mamma ur sorgen tar Constance med henne på en seans, något som får allvarliga konsekvenser.

Förutom att vi får följa Constance under hennes uppväxt till vuxen kvinna så får vi också ta del av två andra människors liv. Dessa livshistorier flätas samman på ett inte helt förutsägbart sätt. Det handlar om kärlek, försvinnanden och ond bråd död.

Man hinner vara med om en hel del under bokens knappt trehundra sidor, detta trots att det egentligen inte händer så mycket under långa partier. Harwood bygger upp spänningen och förväntningarna och mot slutet  är det svårt att lägga ifrån sig boken. Även om jag anar vartåt det lutar så kan jag inte vara helt säker och in i det sista finns det en osäkerhet om vad som egentligen hände.

Om du längtar efter lite viktorianska mysterier kan den här boken vara något för dig.


2 Comments:

bokomaten said...

Tror bestämt jag känner igen den här, har nog läst om den någon annanstans också, men helt glömt bort. Världens snyggaste omslag var det ju i alla fall.=)

Arina said...

Ja, det är riktigt snyggt och jag tror det var en bidragande orsak till att den köptes.